Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

29 Mar, 2017 |

Bigbank 5 jaar in Nederland

Bigbank, een internationale consumentenbank met het hoofdkantoor in Estland, viert dit jaar haar vijfjarig bestaan op de Nederlandse markt. De bank startte in 2012 met het aanbieden van termijndeposito’s in Nederland en is inmiddels een vaste waarde geworden in de Nederlandse spaarmarkt.

 

Terwijl de rente op spaarrekeningen in Nederland steeds verder daalt, in een enkel geval zelfs tot 0%, heeft Bigbank de tarieven deze maand weer iets verhoogd. Dit kan dankzij de lage kostenbasis. Bigbank biedt in Nederland alleen deposito’s aan via internet. Klanten kunnen met vragen terecht bij de Nederlandstalige helpdesk die te bereiken is per telefoon en per e-mail.  

 

Bigbank hanteert een traditioneel bankmodel. De deposito’s worden gebruikt voor de financiering van kleinschalige consumentenkredieten (gemiddeld EUR 2.225) in andere EU-landen. Bigbank verwacht dat de consumentenkredieten verder zullen toenemen en wil daarom de depositoportefeuille verdubbelen.

 

Bigbank ziet voor deposito’s het grootste groeipotentieel in de Nederlandse markt omdat Nederlanders bereid zijn hun geld voor een wat langere periode op een veilige plek vast te zetten. De bank valt onder het depositogarantiestelsel van Estland, onderdeel van de eurozone.

 

SPJ ondersteunt Bigbank sinds de lancering in januari 2012 bij mediarelaties in Nederland.

Delen

Reageer (0 Reacties)