Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Opdrachtgever
Opdrachtgever
Case

Amundi is de grootste vermogensbeheerder van Europa, begin 2010 ontstaan uit de samenvoeging van de vermogensbeheeractiviteiten van Crédit Agricole en Société Générale. SPJ ondersteunde Amundi in de periode 2010-2015 bij de communicatie in de Nederlandse markt.

 

Onze rol was het versterken van het profiel van Amundi onder Nederlandse particuliere en institutionele beleggers. We adviseerden de onderneming over kansen in de Nederlandse markt, onderhielden contacten met de toonaangevende journalisten, organiseerden persbijeenkomsten en interviews en distribueerden namens Amundi persberichten, white papers en onderzoeksrapporten.

 

SPJ werkte in deze opdracht nauw samen met het Belgische communicatiebureau Cantilis, dat de ondersteuning verzorgde voor de Belgische en Luxemburgse markten. Samen zijn we erin geslaagd het aanvankelijk onbekende Amundi te profileren als een van de leidende vermogensbeheerders in de wereld.

Opdrachtgever
Opdrachtgever
Brabantse Ontwikkelings Maatschappij
Opdrachtgever
Opdrachtgever
Opdrachtgever
Opdrachtgever
Opdrachtgever
Case
Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een van de grootste en meest innovatieve pensioenverzekeraars van Nederland. De onderneming wil relaties optimaal informeren over nieuwe pensioenoplossingen en ontwikkelingen binnen de sector. 

 

SPJ ondersteunt Nationale-Nederlanden al jaren bij het formuleren van principes en voordelen van nieuwe pensioenoplossingen voor de doelgroep van grote ondernemingen. Daarbij maken we gebruik van de uitgebreide kennis en expertise die we in de loop der tijd hebben opgebouwd op het gebied van het complexe onderwerp pensioenen. In samenwerking met de specialisten van Nationale-Nederlanden schrijft SPJ teksten voor nieuwsbrieven en brochures over dit onderwerp.

Case

Spotcap is een online kredietverstrekker die zakelijk krediet verleent aan MKB-ondernemers tot een bedrag van EUR 250.000. Dankzij een innovatief kredietanalysemodel, dat snel actuele bedrijfsgegevens en kredietwaardigheid beoordeelt, kan Spotcap binnen één werkdag krediet verstrekken.

 

SPJ adviseert Spotcap sinds april 2015 over het communicatiebeleid in Nederland. We hebben de onderneming in contact gebracht met toonaangevende journalisten, verzorgden de eindredactie van persberichten, organiseerden interviews en adviseerden bij het schrijven van opiniestukken.

 

Spotcap heeft met een duidelijke visie op de impact van technologische ontwikkelingen op de financiële sector inmiddels een goede reputatie verworven en wordt regelmatig aangehaald in toonaangevende media.

Opdrachtgever
Case

bijBouwe werd in december 2015 gelanceerd als de eerste volledig online hypotheekvertrekker van Nederland. Het is een initiatief van Dynamic Credit dat zich sinds 2003 bezighoudt met de analyse van hypotheekportefeuilles en sinds begin 2014 op basis van deze kennis hypotheekportefeuilles beheert voor institutionele beleggers die rechtstreeks in de Nederlandse markt willen investeren.

 

SPJ adviseert Dynamic Credit op het gebied van communicatie en mediarelaties en was in dat kader ook betrokken bij de lancering van bijBouwe. We schreven een communicatieplan, formuleerden kernboodschappen en persbericht en legden contact met de toonaangevende media en andere influencers in de hypotheekmarkt. Bij de introductie arrangeerden een we een serie interviews.

 

De introductie van bijBouwe werd een succes en de onderneming heeft inmiddels een stevige positie verworven in de Nederlandse hypotheekmarkt.

Opdrachtgever