Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

21 Apr, 2017 |

Eminence versus ASMI

Eminence Capital, dat 9,6% van de uitstaande aandelen van ASM International NV (ASMI) bezit, is van mening dat de aandeelhouders, evenals het bedrijf, kunnen profiteren van een verkoop van het belang in ASM Pacific Technology Ltd (ASM PT). Het bedrijf is tot zo’n 40% meer waard als het volledige ASM PT-belang, of een significant deel ervan, wordt verkocht, zo stelt Eminence.

 

‘Het is een duidelijk verhaal wat ons betreft. We zijn ervan overtuigd dat ASMI een sterker en waardevoller bedrijf zou zijn zonder ASM PT, en we staan niet alleen in die overtuiging. Veel mede-aandeelhouders hebben al gepleit voor het afstoten van het belang en het management heeft nooit een redelijk argument gegeven voor het handhaven van het financiële belang', aldus Ricky Sandler, CEO van Eminence in een persbericht.

 

Een presentatie van Eminence waarin het pleidooi voor de desinvestering van ASM PT wordt uitgelegd, is beschikbaar op www.ASMIvaluecreation.com.

 

Eminence is al langer dan drie jaar ASMI-aandeelhouder en wil de verkoop van het ASM PT-belang bespreekbaar maken op de algemene aandeelhoudersvergadering van ASMI op 22 mei 2017. Sandler wil de komende weken in contact treden met andere AMSI- aandeelhouders om de volledige analyse op de jaarvergadering te presenteren.

 

Eminence Capital is een wereldwijde vermogensbeheerder opgericht in 1999, die momenteel ongeveer $ 6,5 miljard beheert voor instellingen en particulieren.

 

 

Delen

Reageer (0 Reacties)