Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Staples

Staples, aanbieder van kantooroplossingen, lanceerde in 2008 een ongevraagd bod op het Nederlandse Corporate Express, dat daarop reageerde door een 'fusie' aan te kondigen met het Franse familiebedrijf Lyreco. De meeste Nederlandse media ondersteunden het management van Corporate Express in de voorgenomen transactie met Lyreco .

 

SPJ werd in de loop van het proces benaderd om steun voor het bod van Staples te verwerven in de Nederlandse en internationale media, in een laatste poging de transactie te 'redden'. In samenwerking met onze Britse AMO-partner Maitland en na een kort media- en marktonderzoek, hebben we het management van Staples geadviseerd het bod te verhogen en naar Amsterdam te komen om de rationale van de transactie persoonlijk uit te leggen aan nationale en internationale media. Dit had een zeer positief effect op de markt en leidde tot brede mediasteun voor het bod van Staples.

 

De rol van SPJ in de transactie was de cliënt te adviseren over kernboodschappen en vervolgstappen die nodig zouden zijn om de controle over de transactie te herwinnen. Dat leidde tot intensivering van de contacten met beleggers en met Nederlandse en internationale key media, en uiteindelijk tot een succesvolle transactie.

 

 

Delen