Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

26 Jan, 2018 |

Spotcap helpt bank in MKB-kredieten

Online kredietverstrekker Spotcap en BAWAG PSK, de tweede bank van Oostenrijk, gaan samenwerken op het gebied van kredietverlening aan MKB-bedrijven in Oostenrijk. Spotcap stelt haar platform om online kredietaanvragen te beoordelen beschikbaar aan BAWAG. Daardoor kunnen MKB-bedrijven binnen een dag een lening afsluiten bij de bank.

 

De samenwerking is de eerste tussen een Europese FinTech-partij en een Europese traditionele bank op het gebied van MKB-kredietverlening en bevestigt de snelle ontwikkelingen in de financiële sector. Daarbij gaan FinTech-spelers samenwerkingen aan met traditionele partijen om samen de beste dienstverlening te kunnen bieden voor de klant.

 

Spotcap, opgericht in 2014 in Berlijn, voegt met deze samenwerking een tweede poot toe aan de bestaande activiteiten. Naast de directe online kredietverlening aan ondernemers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Australië en Nieuw-Zeeland, stelt Spotcap haar platform nu ook ter beschikking aan traditionele banken die de markt op willen met de nieuwste technologie.

 

De snelle groei van de afgelopen jaren heeft ertoe geleid dat Spotcap inmiddels meer dan EUR 150 miljoen aan kredieten per jaar verstrekt, waarvan ongeveer de helft toe te wijzen is aan Nederland. De onderneming stelt zich ten doel om in 2018 EUR 200 miljoen krediet te verstrekken. Hiermee is Spotcap uitgegroeid tot een gevestigde partij in de financiële sector.

 

SPJ ondersteunt Spotcap in mediarelaties in de Nederlandse markt.

Delen

Reageer (0 Reacties)